İkinci el arabalar hangi online platformlarda satılıyor?

İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik artarken fiyatlarda da yükseliş devam ediyor. Bir zamanlar gözde olan açık oto pazarlarının yerini de artık ikinci el otomobil satan platformlar aldı. İşte ikinci el araç satan platformlar…

1 13 SAHİBİNDEN.COM
SAHİBİNDEN.COM

İkinci el otomobil pazarında en uzun süredir ve tek başına var olan bir platform. 2000 yılından itibaren bu pazarı büyük oranda domine ediyor. 44 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Site içerisinde 5 milyondan fazla aktif ilan yer alıyor. Sitede, galeriler ve tekil satıcılar ile diğer ikinci el alım satımı yapan sitelerin de ilanları yer alıyor. Platformda otomobil dahil her şey alınıp satılıyor.

2 13 FORDİKİNCİEL
FORDİKİNCİEL

 

Türkiye’de ilk acentesini Vehbi Koç’un 1928 yılında açtığı Ford Otosan, tecrübe ve uzmanlığıyla Ford İkinci El markasıyla ikinci el piyasasında yerini aldı. Ford İkinci El, her marka ikinci el taşıtın alım, satım ve takas işlemini yapıyor. Ayrıca firmanın yaygın yetkili satış noktalarında da ikinci el satışı yapılıyor.

3 13 RENAULT2
RENAULT2

Renault markasının bayilerinde yer alan her marka ikinci el otomobillerini satmak için kurduğu bir platform. Farklı marka araçların alınıp satılabiliyor. İsteyen satmak istediği aracın değerini de site üzerinden öğrenilebiliyor.

4 13 VAVA CARS
VAVA CARS

Tr.vava.cars, Türkiye’de Petrol Ofisi ile işbirliği içinde hizmet veriyor. Petrol Ofisi şubelerinde sergilenen ikinci el otomobilleri, firmanın internet sitesinde de yer alıyor. VavaCars, güvenli, kolay ve hızlı bir şekilde araç alıp satış hizmeti sunuyor.

5 13 OTO EKSPER
OTO EKSPER

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’nin kurumsal ikinci el markası. Türkiye’de hem binek otomobil hem de hafif ticari araç üreten otomotiv şirketi Tofaş'ın ikinci el araç satın almak isteyenlerin bu ihtiyacına Oto Eksper ile cevap veriyor.

6 13 TASİT.COM
TASİT.COM

Garaj Sepeti'nin bünyesine kattığı Tasit.com, tüketiciyle araç hizmet sağlayıcılarını buluşturan bir pazaryeri.

7 13 ARABAM.COM
ARABAM.COM

Sadece ikinci el otomobil satan platform, diğerlerinden farklı olarak otomotiv sektöründen haberler ve test sürüşleri gibi yayınlar da yapıyor. ‘Arabam kaç para?’, ‘Hasar sorgulama’, ‘Ücretsiz ilan ver’, ‘Trink sat’ gibi hizmetler sunuyor. Ayrıca arabam.com üyesi olanlara AutoClub’tan indirim kampanyaları düzenliyor.

8 13 DOD
DOD

Doğuş Oto Değerlendirme (DOD), Doğuş Otomotiv bünyesinde ikinci el araç satışı yapıyor. 62 satış noktasıyla ikinci el araç alım satımın yanı sıra takas imkanını da sunuyor. Firmanın stoğunda yer alan taşıtlar DOD’un internet sitesinden de görülebiliyor. Otomobillerin ekspertiz raporuyla ilgili bilgiler de site de yer alıyor. DOD ayrıca ikinci el taşıtlarda garanti de veriyor.

9 13 INTERCITY2
INTERCITY2

Intercity Rent a Car firmasının ikinci el otomobillerini tüketiciyle buluşturduğu bir platform. Firmanın merkezi olan İstanbul Park Formula 1 pistinde de internet sitesinde yer alan araçlar görülebilir.

10 13 OTOSHOPS
OTOSHOPS

ALJ Holding, otomotiv sektöründe müşteri memnuniyetini temel alan bir anlayışla oluşturmayı hedeflediği yeni bir marka konsepti. ALJ Grup bünyesinde yer alan firmanın Türkiye genelinde 16 yetkili satıcısı var. Hem bu satıcılardan hem de internet sitesinden firmanın ikinci el otomobil stoğu görülebilir.

11 13 WOWWO
WOWWO

İkinci el otomobil alım ve satımı yapılan platformlardan farkı araçları takas ve taksit seçeneğiyle satıyor. Her yıl 20 binden fazla araç satan bir kurum. Firmanın portföyünde 20 binden fazla araç bulunuyor. 14 de showroom’u var.

12 13 İKİNCİ YENİ
İKİNCİ YENİ

Firma internet üzerinden bireysel ve kurumsal olarak kullanılmış olan bir otomobilin açık artırmayla usulünde satın alınmasını sağlıyor. Ayrıca açık artırma dışında beğendiğiniz otomobilin detay sayfasındaki “Satın Al” butonuna tıklayarak hemen satın alım yapılabiliyor.  Sitede, bayiye nakit sat, sitede sat, otomobil al, lojistik al gibi seçenekler de var.

13 13 LETGO
LETGO

İkinci el otomobil satışı dışında farklı ürünlerin de satıldığı bir platform. Let Go uygulamasında her ay 600 binin üzerinde ikinci el araç listeleniyor.

Etiketler platform ikinci el
Yorumlar
Kalan Karakter 800