Ofiste bir günde kaç saat verimli çalışılır?

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, çalışanların ofiste bir iş gününde kaç saat verimli olduklarını, çalışma saatinde neyle oyalandıkarını, dikkatlerini nelerin dağıttığını ortaya koydu.

Güncelleme:

İngiltere'de para tasarrufu sağlayan bir markanın yaptırdığı araştırmada, bir ofis çalışanının iş gününde kaç saat üretken ortaya koydu. 

Çalışma, ülke genelinde çalışanların çevrimiçi alışkanlıkları ve üretkenliği üzerine yapılan araştırmaların bir parçası olarak 18 yaşın üzerindeki 1.989 ofis çalışanıyla anket yapılarak gerçekleştirildi.

 Ankete katılanlara başlangıçta "Tüm iş günü boyunca kendinizi üretken olarak görüyor musunuz?" sorusu sorulurken, çoğunluk, yüzde 79'u "hayır" olmadıklarını itiraf etti. Sadece beşte biri, yüzde 21'i, gün boyunca üretken olduklarına inanıyordu.

Çalışma daha sonra katılımcılara "Bir rakam belirtmeniz gerekirse, günlük olarak çalışma saatleri boyunca verimli bir şekilde çalışmak için ne kadar zaman harcadığınızı düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların ortalama yanıtı ise '2 saat 53 dakika' gerçek üretkenlik oldu.

 Ofiste dikkat dağıtan 10 unsur

Katılımcılara çalışma ortamını etkileyen 10 dikkat dağıtıcı unsur da soruldu. Yanıtlar ise şöyle:

1- Sosyal medyayı kontrol etmek -% 47

 2- Haber sitelerini okuma -% 45

 3- İş dışı faaliyetleri meslektaşlarınızla tartışmak -% 38

 4- Sıcak içecek yapımı -% 31

 5- Sigara molaları -% 28

 6- Metin / anlık mesajlaşma -% 27

 7- Atıştırmalık yemek -% 25

 8- Ofiste yemek yapmak – %24

 9- Partnere / arkadaşlara çağrı yapmak - %24

 10- Yeni iş arama – %19

Para durumunuzu nasıl iyileştirebilirsiniz?Para durumunuzu nasıl iyileştirebilirsiniz?Finansal evinizi düzene sokmak, para durumunuz üzerinde çalışmaktan kaçınıyorsanız, onlarla doğrudan başa çıkmanın zamanı geldi. Beğensek de beğenmesek de paranın hayatımızı önemli ölçüde etkileme gücü var. Para durumunuzun daha iyi olabilmesi için zaman ayırmak çok önemli.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800