Yakın çevren seni ve hedeflerini destekliyor mu?

Çevrenizde hedeflerinizden şüphe duyacak, başarısızlıklarınızı size hatırlatacak insanlar her zaman olabilir. Bu duruma üzülmek ya da onlara kızmak yerine, bunu başarmak için motivasyon olarak kullanabilirsiniz. İşte odaklanmanıza yardımcı olacak bazı önemli ipuçları.

1 6 BAŞARIYI GÖRSELLEŞTİRİN:

Başarının ne anlama geldiği konusunda herkes farklı fikirlere sahip olabilir. Başkalarının yaşam standartlarının, başarı tanımının sizin kararlarınızı etkilemesine izin vermeyin.

​Hayalinizi görselleştirip plan yapmak ve hedefe dönüştürmek onu daha hızlı gerçekleştirmenize yardımcı olur.

2 6 BAŞARISIZLIKTAN DERS ALIN:

Başarısızlıklarımızdan hepimiz dersler çıkarabiliriz ve bunu gelişim fırsatı olarak kullanabiliriz. Başarılı insanlar bulundukları yere tesadüfen gelmezler, sürekli kendilerini geliştirmek için çalışırlar.

3 6 BÜTÇE YAPIN:

Paranızı doğru kullanmak, hangi alanlara, ne kadar harcadığınızı görmek için bütçe yapın. Hedefinize ulaşmak için birikime para ayırmak şart. 

4 6 BİRİKİME BAŞLAYIN:

Herkes birikim yolculuğuna bir yerden başlar, gelecek ayı, maaşa zam gelmesini vs. beklemeyin. Birikime başlamak için en doğru an şimdi.  

5 6 GELECEĞİNİZE YATIRIM YAPIN:

Birikimlerinizin enflasyon karşısında erimemesi için paranızı yatırım yaparak değerlendirmeniz gerek. Paranızı büyütmenize yardımcı olacak, sizin risk anlayışınıza uygun yatırım araçlarını belirleyin. Çevrenizden duyduğunuz ‘tüyolarla’ yatırım yapmayın. Kendinize de değer katın. Kişisel, kariyer, iş gelişiminize yatırım yapın.

​İlk yatırımınız ne kadar küçük olursa olsun, mümkün olan en kısa sürede yatırıma başlayın.

6 6 SESSİZCE HAREKET EDİN:

Bazen çevrenizde sizi desteklemeyen insanlar olduğunda, en iyi yaklaşım hedefinizi kendinize saklamak ve sessizce hareket etmektir.

​Kimsenin olumsuzluğunun hayallerinizi öldürmesine izin vermeyin. Hayallerinize ve hedeflerinize zaman verin. 

Başarılı olma yeteneğinize inanmaya başladığınızda, başarılı insanlarla daha fazla zaman geçirdiğinizi göreceksiniz. Onların bakış açıları, çevreleri ve fırsatlara erişimleri kazanç potansiyelinizi olumlu yönde etkileyecektir.

Etiketler hayal Hedef plan
Yorumlar
Kalan Karakter 800