Sevgililer Günü için az bilinen romantik rotalar

14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kaldı. Hafta içine denk gelen bu özel günde, çiftler genellikle hafta sonu planı yapmayı tercih ediyorlar. İşte Sevgililer Günü'nde gidilebilecek yerler ve gecelik fiyatları...

1 6 SİNOP AKGÖL
SİNOP AKGÖL

Sinop’a bağlı Ayancık ilçesi içindeki Akgöl, ilçe merkezinden 42 kilometre uzakta köknar ağaçlarıyla çevrili bir göl. 3 dönümlük bir alandaki göl, üzerine yansıyan ağaç gölgeleriyle eşsiz bir peyzaj oluşturuyor. Günübirlik gezi ve piknik için uygun olan Akgöl, romantik ve sakin bir Sevgililer Günü seyahati için en ideal rotalardan biri. Sinop’ta şubat ayı için iki kişilik gecelik konaklama fiyatları 600 TL’den başlıyor.

2 6 BODRUM GÜMÜŞLÜK
 BODRUM GÜMÜŞLÜK

Bodrum’a çok yakın olan Gümüşlük küçük bir koy etrafında konumlanmış sevimli, sakin ve romantik bir Ege köyü. Yazları daha hareketli ve kalabalık olan bu yerde şu günlerde doğanın dinginliğini derinden hissederek, yan yana dizilmiş sahil restoranlarında romantik atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Gümüşlük’te de Sinop’ta olduğu gibi iki kişilik gecelik konaklama 600 TL’den başlıyor.

3 6 SEFERİHİSAR
SEFERİHİSAR

Sakin şehir Seferihisar’ın çağrısı, kış aylarında bir başka. Sakinliğin katlandığı bu yerde 14 Şubat’ta tam da sizi rahatsız eden, yoran, enerjinizi alan dış etkenler olmaksızın dinlenebileceksiniz. Sığacık’ın minik balıkçı limanına nazır kafe ve restoranlarda kış güneşinin tadını çıkararak sevgilinizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Seferihisar’da konaklama tesisleri son derece uygun fiyatlı. İki kişi bir otel odasının gecelik ücreti 430 TL’den başlıyor.

4 6 MARDİN
MARDİN

Mardin’in aslında çok romantik bir şehir olduğunu biliyor muydunuz? Ülkemiz sınırları içerisindeki en popüler balayı rotalarından Mardin’de Sevgililer Günü de çok keyifli. Mardin sunduğu eşsiz ambiyans sayesinde size kendinizi adeta bir masalda gibi hissettirecek. Romantik Mardin otelleri arasından birini seçebilir, şehrin eşsiz ambiyansında sevip sevilmenin tadını çıkarabilirsiniz. 550 TL’ye Mardin’de özel bir taş otelde konaklayabilirsiniz

5 6 ADATEPE
ADATEPE

Eşsiz doğası ve temiz havasıyla Sevgililer Günü için çok keyifli bir diğer rota da Adatepe. Mübadele ile terk edilen evlerin 80’li yıllardan sonra restore edilmesiyle yeniden canlanan Adatepe Köyü’nün girişinden kısa bir patika yolu yürüyerek ulaştığınız Dede Tepe’den görebileceğiniz muhteşem Edremit Körfezi, Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzaraları çok hoşunuza gidecek. Adatepe’de iki kişilik bir otel odası için ödemen gereken gecelik ücret 860 TL’den başlıyor.

6 6 AMASRA
AMASRA

Karadeniz kıyılarının en popüler ilçelerinden biri olan Amasra, kış aylarında romantik bir seyahat için de ideal bir rota. Tarihe meraklıysanız seyahatiniz boyunca binlerce yıl öncesinin anılarını canlandıracak küçük keşifler yapabilirsiniz. Roma dönemi yapımı Kemere Köprüsü üzerinden ulaşabileceğiniz Boztepe adasının güzelliğine ek olarak Amasra Kalesi’ni ve Direkli Kaya’yı görebilirsiniz. Akşam ise sahildeki restoranlarda gün batımını izleyerek keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Amasra’da konaklama fiyatları son derece uygun. Gecelik ve iki kişilik konaklama ücretleri 250 TL’den başlıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800