Sağlıklı bir ilişki kurmanın formülü

Sağlıklı ilişkiler kurmak için davranışlarınızı güçlendirmenizi sağlayacak adımlar.

1 8 Birbirinizin sınırlarına saygılı olmak

Bu, birbirimizin e-postalarını veya günlüğünü okumamak gibi temel konuların ötesine geçer ve daha derinlere iner. Sınırlarımız, kendimizin ve başkalarının çevresine kendimizi en rahat edeceğimiz şekilde çizdiğimiz mecazi çizgilerdir. Bunlar, fiziksel temasla neye izin vereceğimiz, kişisel alanımızda kimi istediğimiz ve hangi konuları rahatça tartışabileceğimiz gibi şeyler olabilir. Sağlıklı ilişkilere sahip çiftler, birbirlerini sınırlarını değiştirmeye zorlamanın onları rahatsız edeceğini ve kırgınlığa veya tartışmalara yol açabileceğini anlar.

2 8 Açık iletişim

Çatışmaların çok olduğu, hatta çatışmalardan kaçınan ailelerde büyüyenler için iletişim korkutucu ve rahatsız edici olabilir. Bu, sağlıklı, açık iletişimin sizin için ulaşılamaz olduğu anlamına gelmez. İletişim, bir ilişkinin sağlıklı unsurları olan ihtiyaçları ve istekleri ifade etmek ve sınırları tartışmak için esastır. 

3 8 Başlangıç

Çok fazla kavga, gerilim ve gergin ilişkilerin olduğu ortamlarda büyüdüğümüzde, insanların birbirleriyle etkileşim kurmasını bu şekilde bekleyebileceğimizi öğreniriz. Bir tartışmadan sonra bu durum normalleşebilir ve sonra bir döngü haline gelir. Sağlıklı ilişkiler, ihtiyaçlarını ilk başta sıkıcı hissettiren çatışma döngüsü olmadan karşılar. 

4 8 Tartışmalara karşı duruş

Sağlıklı ilişkilerde çiftler sorunları etkili bir şekilde çözmek için birlikte çalışırlar. Çatışmalara kafa kafaya ve saygılı bir şekilde göğüs gererler. Sağlıklı çiftler bazen tartışırlar ve bu sorun değil. Önemli olan, tartışma sonrasında birbirinize dönüp "Üzgünüm" diyebilmek. 

5 8 Çaba göstermek

Sağlıklı bir beraberliğe sahip olmak için, bir kişinin daha fazla çaba göstermesi yerine, her iki kişinin de aynı çabayı göstermesi gerekir. 

6 8 Anlaşıldığını hissetmek

Birçok çift, başlangıçta kendilerini birbirlerine çeken şeyin ne olduğunu düşündüklerinde, diğer kişinin onları anladığını veya anladığını hissettiklerini söyleyecektir. Romantik komedilerde olduğu gibi, insanlar ‘o kişiyi’ bulmuş gibi hissetmek isterler ya da onları anlayan ve onları gerçekte oldukları gibi seven kişiyi. 

7 8 Güven

Herkes beraberliğinin güvenli bir temeli olduğunu hissetmesi gerekir. Yalnız seyahat etmek, etkinliklere yalnız katılmak ve bire bir gördüğünüz arkadaşlara sahip olmak, sağlıklı bireyselliğe sahip olmanın bir parçasıdır. Eşinizin ara sıra yalnız aktiviteler yapmasına güvenmiyorsanız, kendinize "Neden olmasın?" diye sorun. 

8 8 Ortak ilgi alanları

İlişkilerinde ortak zevkleri paylaşan çiftler daha fazla amaçla ve uzun süre beraberliklerini sürdürürler. Her sabah birlikte kahve içmek, pazar günleri uzun yürüyüşler yapmak gibi ritüeller ortak yakınlığınızın bir parçasıdır.

Etiketler Evlilik
Yorumlar
Kalan Karakter 800