Hayatınızı ve Bütçenizi Nasıl Dengelersiniz?

Hedeflerinize ulaşırken hayatınızı, kariyerinizi ve bütçenizi nasıl dengeleyeceğinizi öğrenin.

Hedeflerinize ulaşırken hayatınızı, kariyerinizi ve bütçenizi nasıl dengeleyeceğinizi öğrenin. 

Bütçenizi Nasıl Dengelersiniz?

Bütçenizi dengelemek finansal başarı için çok önemli. Çünkü finansal yükten kurtulduğunuzda, kendinizi rahatlamış ve hayatınızın kontrolünün sizde olduğunu hissedersiniz. Size uygun bütçeleme ritmi bulmanın birkaç püf noktası var. Moneye de bunlardan biri.

1. Bütçenizi Basitleştirin

Uygulamamızı indirerek, gelir ve giderlerinizi takip ederek başlayın. Ardından, hangi gereksiz harcamaları kesebileceğinizi görün. Arkadaşlarınızla dışarıda yemek yemeyi sevebilirsiniz, ancak ödemelerinizi dengelemek için yemek yemeyi haftada bir kez ile sınırlayın.

 

2. Ekstra Masraflar İçin Bütçe

Sadece ihtiyacınız olan şeylere para harcamak sürdürülebilir değil. Bütçenize sıkı sıkıya bağlı kalmak sizi alışveriş sarmalına sokabilir. Elbette yeni bir çift ayakkabı almak veya arkadaşlarınızla dışarıda yemek yemek gibi istediğiniz şeyler vardır. Bunu yapacak paranız varsa, bütçenize bağlı kalarak aşırıya kaçmadan kendinizi şımartın. Size uygun bir bütçe bulduğunuzda, ekstralara harcamak için belirli bir miktar ayırın.

 

3. Ödemelerinizi Otomatikleştirin

Paranızın sizin için çalışmasını sağlayın. Bir bütçe belirleyin ve birkaç ay deneyin. Örneğin, market bütçenizi aştığınızı düşünüyorsanız, ancak benzin paranızın tamamını asla kullanmıyorsanız, bu harcamaları yeniden tahsis edin. Tüm sorunları hallettikten sonra, tasarruf hesabı katkı payları, borç ödemeleri ve yaşam giderleri gibi yinelenen giderler için otomatik ödemeler ayarlayın. Her ay bir ödemeyi kaçırma veya yeni bir bütçe oluşturma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

 

4. Güvenilir Finans Uzmanlarını/ Uygulamaları Takip Edin

Harcama alışkanlıklarınız üzerinde kötü etkisi olan insanları takip ediyor musunuz? Paranızı yönetmenize yardımcı olan finans uzmanlarına ne dersiniz? Her ay, takip ettiğiniz kişileri gözden geçirin ve para alışkanlıklarınızı olumsuz etkileyen hesapları kaldırın. Olumlu etkisi olan hesapları takip etmek her zaman iyi bir fikirdir. Örneğin Moneye instagram hesabı sizin için doğru etki olabilir!

 

5. Zamanınızı Planlayın

Arka arkaya toplantılar, görevler veya etkinlikler yapmak enerjinizi tüketebilir, özellikle de zamanınızın çoğu tutkulu olmadığınız şeylere harcanıyorsa. Takvime kendiniz için zaman yaratın. 

 

6. Olumsuzluğu Ortadan Kaldırın

Kendiniz ve başkalarıyla dürüst konuşmalar yaparak yaşam tarzı streslerinizi filtreleyin. Hayatınızı olumlu etkilemeyen arkadaşlarınız var mı? Yoksa size neşe getirmeyen bir işiniz mi var? Eğer öyleyse, olumsuz insanlarla veya durumlarla bağları kesmenin zamanı gelmiş olabilir. Sizi mutlu etmeyen ilişkilere sahip olmak, kötü satın alma kararlarını veya alışkanlıklarını etkileyebilir.

 

7. Vücudunuzu Dinleyin

Bazı günler kendinizi mutlu ve yolunuza atılan görevleri üstlenmeye hazır hissedersiniz; diğer günler, beklentileri karşılama konusunda bunabilirsiniz. Ruh halinizdeki dalgalanmalar normaldir! En büyük etkiyi yaratan onları nasıl ele aldığınızdır. Kendinizi kötü hissediyorsanız, vücudunuzu dinleyin ve bütçenize uygun, rahatlatıcı bir kişisel bakım ile kendinizi şımartın.

 

8. Kendinize Karşı Sabırlı Olun

Hepimizin iyi ve kötü günleri vardır. Kötü geçen günlerde kendinize yüklenmek yerine, geleceğe hazırlanmak için yapabileceğiniz şeyleri listeleyin. Örneğin, iş yerinde kötü bir gün geçirmiş olabilirsiniz. Sakin olun ve bu durumda farklı neler yapabileceğiniz konusunda beyin fırtınası yapın. 

 

Sizden Gelenler: Borçtan Kurtulmak İstiyorumBugünkü Posta Gazetesi köşemde borçlarından kurtulmak isteyen Sevil Hanım'ın sorusunu yanıtladım.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800