Girişimcilerin Gerçek Hayatlarını Anlatan 12 Muhteşem Film

Girişimcilik yolculuğuna başlayacak adayların mutlaka izlemesi gereken 12 film. “Nasıl girişimci olunur?” sorusunu aşmak için önce kendilerine güvenmeleri ve cesur adımlar atmaları gerektiğini hatırlatan, girişimcilerin gerçek hayat hikayelerini konu alan 12 çarpıcı filmi sizler için listeledik.

1 13 GÜZEL VE ETKİLEYİCİ BAŞARI HİKAYELERİ
GÜZEL VE ETKİLEYİCİ BAŞARI HİKAYELERİ

İşte girişimcilerin gerçek hayatlarının anlatıldığı birbirinden güzel filmler!

2 13 The Wolf of Wall Street (2013)
The Wolf of Wall Street (2013)

 Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir.

Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir.

Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir...

3 13 The Pursuit of Happyness (2006)
The Pursuit of Happyness (2006)

 İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder.

Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

4 13 Startup.com (2001)
Startup.com (2001)

 Amerikan devlet daireleri için yazılım üretmek üzere kurulan govworks.com’un ve kurucularının bir hayli ilginç olaylara karışmasını konu alıyor.

1980’lerin iş dünyasına perde arkasının sürükleyici hikayesinin anlatıldığı filmde, hırslı ve genç bir borsacı ve Wall Street efsanesi Gordon Gekko  tarafından baştan çıkarılarak yasa dışı ve son derece kazançlı bir dünyaya adım atar.

Ancak kısa sürede bir gecede kazanılan zenginliklerin bedelinin çok ağır olduğunu keşfedecektir...

5 13 The Wolf of Wall Street (2013)
The Wolf of Wall Street (2013)

Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir.

Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir...

6 13 Enron: The Smartest Guys in the Room (2005)
Enron: The Smartest Guys in the Room (2005)

 Amerika tarihindeki en büyük skandallardan birini, yani Enron Holding’in çöküşünü anlatan belgesel iş hayatındaki yolsuzluklar ile ilgili merakı olanlar için izlenilmesi gereken filmlerden biri.

7 13 The Founder (2016)
The Founder (2016)

İki kardeşin yenilikçi fast food restoranını hırs, inat ve acımasızlık kombinasyonu ile dünyadaki en büyük restoran işletmelerinden birine haline getiren bir satış görevlisi Ray Kroc'un hikayesi. Linda Cardellini, Patrick Wilson gibi oyuncuların kadroda yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda John Lee Hancock oturuyor. Filmin başkarakterini ise ünlü aktör Michael Keaton canlandırıyor.

8 13 Pirates of Silicon Valley (1999)
Pirates of Silicon Valley (1999)

Filmde Bill Gates, Steve Jobs, Steve Wozniak, Steve Ballmer ve Paul Allen gibi tanıdık simaların, ünivesite yıllarından başlayarak Microsoft ve Apple’ı kuruşu anlatılıyor.

9 13 Steve Jobs (2015)
Steve Jobs (2015)

Teknoloji devi Apple şirketinin kurucusu ve 20. yüzyılın dahi isimlerinden Steve Jobs'ın yaşam öyküsünü yeni bir perspektif ile beyazperdeye aktaran filmin yönetmenliğini Oscar’lı yönetmen Danny Boyle üstlenirken senaryo Oscar Ödüllü Aaron Sorkin’e ait.

Filmde Apple’ın kurucusu Steve Jobs’a Michael Fassbender; Macintosh’un eski pazarlama müdürü Joanna Hoffman’a ise Kate Winslet hayat veriyor. Steve Jobs'un bilge ve bir o kadar da hırslı yönünü izleyeceğimiz film Jobs'ın özel hayatına da el atıyor.

Kızı Lisa ile olan ilişkisini gözler önüne seren film Walter Isaacson'ın kitabından uyarlandı. Steve Jobs'ta Michael Fassbender ve Kate Winslet'a Seth Rogen, Jeff Daniels, John Steen, Michael Stuhlbarg eşlik ediyor.

10 13 Con Man (2018)
 Con Man (2018)

Büyük paraların döndüğü yerlerde yalanların ve dolandırıcılıkların döndüğünü bilen Barry Minkow, dip noktadan en üste çıkmaya çalışır. Yöntemleri sorgulanabilir olsa da işine yarar.

11 13 JOY (2015)
JOY (2015)

Joy henüz küçüklüğünden itibaren hayal gücü çok gelişmiş olan, yeni icatlar üretme peşinde bir kızdır. Hayatında, ailesinde yaşadığı zorluklara rağmen üretkenliğini hiç yitirmez; günlük yaşamda pratik konulara dair elinden her türlü iş gelir.

Bu arada boşandığı eşi, sorunlu annesi, ilgi isteyen iki küçük çocuğu ve yarı belalı babasıyla 'normal' bir hayat sürdürmeye çalışır. Fakat bir gün her şey canına tak eder ve Joy yarım bıraktığı hayallerinin bir noktasından tutmak için yeniden kolları sıvar...

12 13 Flash of Genius (2008)
Flash of Genius (2008)

 Kearnes ailesi 'Amerikan Rüyası'nı yaşayan mutlu bir ailedir. Robert bir üniversite hocasıdır, çok sevdiği eşi Phyliss öğretmendir ve altı çocuklarıyla meşgul ama mutlu bir hayat sürmektedirler. Boş zamanlarında mucitlikle uğraşan Robert, bir gün dünyanın her yerinde kullanılacak olan bir cihaz keşfeder - cam sileceği. Ancak Detroit otomotiv sektörü bu icadı beğense de icat eden adamı düşünmeden köşeye atar.

Robert Kearnes ise başarılı olacağını kimsenin ummadığı bir mücadeleye başlar: Detroit’teki otomotiv devlerinden her ne pahasına olursa olsun hakkını alacaktır...

13 13 Too Big to Fail (2011)
Too Big to Fail (2011)

Film, 2008 yılında Amerika’da patlak veren ekonomik krizin sonucunda G. W. Bush’un sorunu çözmek için görevlendirdiği ekonomi bakanı Henry Paulson’un fenomen oluşunu ele alıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800