Mezun oldun, ya sonra? Ozlem Denizmen'den gençlere tavsiyeler

Özlem Denizmen Onedio Yazio'daki yazısında; üniversiteden yeni mezun olan gençlere, sağlıklı finansal alışkanlıklar kazanıp hayata önde başlamalarını sağlayacak finansal tavsiyeler verdi.

Aristoteles, ‘‘Hayatımızın yönünü, gençliğimizde edindiğimiz alışkanlıklar belirler’’ demiş. Sevgili gençler, üniversiteden mezun oluyorsunuz. En güzel, verimli, heyecanlı, yeniliklere açık yıllarınızda sağlıklı finansal alışkanlıklar edinip hayata önde başlamanızı sağlayacak finansal tavsiyeleri hemen uygulamaya başlayın.

Tatil yap, iyice dinlen ki iş hayatına hem bedenen hem de zihnen dinç olarak gir. İş yerinde ilk üç ay, seninle ilgili tüm algının oluştuğu dönemdir.

Bunu Yapma: Tatile gitmek için borçlanma. Taksitle tatile gidip bütün yıl borç ödeme.

HEDEFİN NE? 

● Kendine bir yol belirle. Bir yıllık hedef koy, nasıl ulaşabileceğini planla. Almak istediğini eğitimler, yapmak istediğin uzun dönemli stajlar var mı? Düşün. Odaklan. Başvur.

● Çalışmak istediğin sektörde tecrübe sahibi insanlarla iletişime geç, hem öneri al hem de soru sor.

MÜLAKAT ÖNCESİ-SIRASI-SONRASI

● ‘Şu eğitimi de alayım sonra iş arayacağım’ deme, zaman geçiyor. En iyi iş işte bulunur. Geçici de olsa çalış, deneyim kazan.

● İş başvurusu yaparken özgeçmişinden gereksiz bilgileri çıkar. Örnek: Adres.

● Başvuru yapacağın yerlere iyice araştır.

● Mülakata girmeden önce karakteristik özelliklerini de iyice düşün. Seni sen yapan şeyler neler? Yaratıcı mısın yoksa çok mu dikkatli? Ekip çalışmasında nasılsın?

Özlem Denizmen'in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Para konularında kadınlar mı erkekler mi daha iyi?Para konularında kadınlar mı erkekler mi daha iyi?Özlem Denizmen Onedio Yazio'daki yazısında; kadınların parayı harcama, biriktirme, yatırıma dönüştürme ve borç konularında neden erkeklerden daha iyi olduğunu açıkladı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800