Maaş zammı için pazarlık yapmanın yolları

İşinizden memnun olsanız da aldığınız maaş sizi tatmin etmeyebilir. Emeğinizin karşılığını alamamanız, motivasyonunuzun, üretkenliğinizin, verimliliğinizin düşmesine neden olabilir. İşvereniden maaş zammı istemek en doğal hakkınız. İşte maaşınızda pazarlık yapıp daha fazla para kazanmanın yolları!

Müzakere yeteneği, iş teklifini kabul ederken veya yeni bir pozisyona terfi ederken en önemli iş becerilerinden biridir. Gelirinizi nasıl artırabileceğinizi biliyor musunuz?

Bir araştırmaya göre, insanların üçte biri kazançlarını artırmak için maaşlarında başarılı bir şekilde pazarlık yapıyor. Ancak çoğunluk maaş zammı istemek konusunda yeterince rahat hissetmiyor. 

Araştırma, daha fazla ücret talep edecek kadar kendine güvenen insanların çoğunluğunun (yüzde 84) bunu almakta başarılı olduğunu ve maaş müzakeresi yapan kişilerin yaklaşık beşte birinin yüzde 20 oranında ücret artışı elde ettiğini gösteriyor. 

Daha fazla ücret için pazarlık yapmak stresli olsa da, koşullar ve yaklaşım doğruysa gelirinizi artırmanın en iyi ve en basit yoludur. İşte bunu iyi yapmanın dört yolu.

1. ZAMMI HAK ETTİĞİNİZİ KANITLAYIN

Bu zammı hak ettiğinizi gerçekten kanıtladığınızda ve işinizin veya becerilerinizin şirketin gelirlerini artırmayı sağladığını açıkladığınızda, büyük olasılıkla maaşınızı artırma konumunda olanların dikkatini çekeceksiniz. Neden zam hak ettiğinizin nedenlerini açık ve ikna edici bir şekilde yazılı hale getirin. 

2. DEĞERİNİZİ BİLİN

Indeed veya LinkedIn Maaş gibi kaynakları kullanarak sektörünüz, konumunuz ve deneyiminiz için karşılaştırılabilir maaş aralıklarını bulun.

3. PATRONUNUZU ÖNCEDEN HAZIRLAYIN

Son ana kadar beklemek yerine, patronunuza zam istediğinizi en az üç ay önceden bildirin ve bu terfiyi gerçekleştirmek için hangi hedeflere ulaşmanız gerektiğini kabul edin. Buradaki yaklaşımınız çok önemli. Patronunuzun savunmaya geçmesini beklemeyin. Amaç ve hedefler konusunda net olun. Belirlenen sürenizin sonuna geldiğinizde ne başardığınızı göstermek için patronunuzla bir araya gelin ve zammı konuşmak için ayrıca bir toplantı planlayın.

4. DEĞERİNİZİ HAKLI ÇIKARIN

Pazarlık masasına belirli bir rakamı göz önünde bulundurarak gelin ve neden bu paraya değer olduğunuzu haklı çıkarın. Aksi takdirde, daha deneyimli bir yönetici, müzakereyi sizin değil, kendi sonucuna göre kontrol edecektir. Patronunuz söz konusu zamma itiraz ederse nasıl tepki vereceğinizi bilin. 

İlk maaşla ne yapmalı? İşte önerilerİlk maaşla ne yapmalı? İşte önerilerKazanılan ilk para en değerli paradır ve hayat boyu unutulmaz. Genellikle ilk maaşın bir bölümü yakın arkadaşlar ve aile üyelerine harcanır. Ama maaşınızın tamamını başkalarını mutlu etmek için harcarsanız, ilk maaşla yatırım fırsatını de kaçırmış olursunuz.

 

Etiketler Zam Gelir
Yorumlar
Kalan Karakter 800