Finansal özgüveninizi artıracak 6 hobi

TED konuşmalarından stand-up programlarına finansal güveninizi artıracak hobiler edinmeye ne dersiniz?

1 7 STRATEJİK OLMANIN ZAMANI GELDİ

Pandemi sırasında çoğumuz ekmek pişirmeye, yapbozlar yapmaya, spor yapmaya, ev yenileme projeleriyle uğraşmaya başladık. Bu hobilerle bir süre oyalansak da gerçekten uzun vadede yapmak istediğimiz türden şeyler miydi? Gerçekten vakit ayırmaktan mutlu olduğunuz, zihinsel sağlığınıza fayda sağlayan hobiler edinmek için biraz daha stratejik olmanın zamanı geldi.

2 7 KOMEDİ PROGRAMLARI İZLEYİN

Pozitif duyguları harekete geçirmenin en kolay yolu gülmek. Bir araştırma, 30 dakika mizah programı izlemenin, gülmenin, kan basıncımızı, kalp atış hızımızı dengelediğini, stres gibi duyguları azaltmada 30 dakika yoga yapma ile aynı etkiye sahip olduğunu gösterdi. Gülmek beyinde endorfin salgılayarak ruh halini ve metabolizmayı canlandırıyor. Bunun için komedi programları izlemeye başlayabilirsiniz veya komedi derslerine kayıt olup kendiniz mizah yapabilirsiniz. Ayrıca, yeni insanlarla tanışırsınız ve kendi sınırlarınızı zorlarsınız.

3 7 BÜYEMİN GELİŞMENİN YOLLARI

Psikolog Yvonne Thomas, yaratma eyleminin ne olursa olsun zihinsel olarak faydalı olduğunu söylüyor. Yemek pişirme, bahçe/çiçek işleri, resim yapma, örgü örme, dans etme, dikişe başlama, aksesuar yapma, mobil uygulamalardan kendi müziğini yapma gibi hobilerle yaratıcı kaslarınızı esneterek pozitifliğinizi artırabilirsiniz diye devam ediyor. Bütün bunlar bir kendini ifade etme biçimidir. Büyümenin ve gelişmenin yollarını bulmak ilham verici ve keyifli olabilir.

4 7 30 GÜNDE 30 TED KONUŞMASI DİNLEYİN

Bu bir hobi olmayabilir, ancak sevdiğiniz bir alışkanlık haline gelebilir veya tutkunuzu bulmanıza yardımcı olabilir. TED kişisel gelişim ve sosyal değişimden finansa kadar çeşitli konular hakkında kapsamlı görüşler sunuyor. Endorfin ve adrenalini artıran, böylece pozitif, kendinden emin ve mutlu hissetmemize yardımcı olan fiziksel egzersizi zihinsel egzersizle birleştirmek, günü zindelik ve pozitiflikle tamamlamanın en güzel yolu. 


Yeni bir alışkanlık kazanmamız ortalama üç hafta sürüyor ve 30 konuşmadan oluşan bir listeyi tamamladığınızda, her gün bu otuz dakikayı dört gözle bekleyeceksiniz. 

5 7 YENİ BİR ŞEY ÖĞRENİN

Belki her zaman başka bir dil öğrenmek istediniz, ancak başlamak için zamanınız yoktu ya da piyano çalmayı öğrenmeyi düşündünüz ama önceliğiniz olmadı. Bilginizi genişletecek ve beyninize iş dışında yeni bir şey verecek türden haftalık bir ders alın. 

6 7 HER GÜN BEŞ DAKİKA YAZIN

Boş bir sayfaya bakmak göz korkutucu olabilir. Ancak pratikle kendinizi ifade etmek, endişelerinizi gidermek, sorunlar üzerinde çalışmak ve bu dönemi kaydetmek için yazmanın büyük faydası olacak.  

Örneğin; her sabah veya akşam için minnettar olduğunuz üç şeyi yazmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. 

7 7 INSTAGRAM YERİNE BANKA HESABINIZI KONTROL EDİN

Sosyal medya hesaplarımıza paramızdan çok daha fazla önem veriyoruz. Bunun nedeni, bu kanalların mevcut durumumuzdan kaçmamıza neden olması ve daha heyecan verici, ilgi çekici bir şey sunabilmesi. Banka hesabımızsa tam tersi bir etkiye sahip bizi o pembe dünyadan çıkarıyor ve şu ana geri gönderiyor. Finansal güveninizi artırmak istiyorsanız, hayal dünyasından gerçeğe geçmek çok önemlidir. Zamanınızı, dikkatinizi ve yaratıcılığınızı finansal durumunuza ayırdıktan sonra, kendinize olan güveniniz artacaktır.


Bunu yapmak, tasarruf edebileceğiniz alanları bulmanıza da yardımcı olabilir. 


Örnek: Aboneliklerimin hepsini kullanıyor muyum? Netflix, BluTV, Amazon Prime, Disney+... Bütün bu üyelikler gerçekten gerekli mi? Tüm bunlara ayda, senede ne kadar ödüyorum? 

Yorumlar
Kalan Karakter 800