2013 Hedef Panonuz Hazır Mı? - 05.01.2013

Yeni yılın bu ilk yazısında size, finansal hedeflerinize ulaşmanıza yardım edecek, eğlenceli, yaratıcı ve ucuz bir önerim var desem ne dersiniz? Bu önerim, finansal hedef panosu hazırlamak. Hedeflerinizi hep göz önünde tutacak eğlenceli bir aktivite. İhtiyacınız olan yalnızca bir büyük karton, makas, yapıştırıcı ve biraz da hayal...

Yeni yılın bu ilk yazısında size, finansal hedeflerinize ulaşmanıza yardım edecek, eğlenceli, yaratıcı ve ucuz bir önerim var desem ne dersiniz?

Bu önerim, finansal hedef panosu hazırlamak. Hedeflerinizi hep göz önünde tutacak eğlenceli bir aktivite. İhtiyacınız olan yalnızca bir büyük karton, makas, yapıştırıcı ve biraz da hayal gücü.

Finansal hedef panosu nedir? Sizin hedeflediğiniz, idealize ettiğiniz hayatın posteri denebilir. Dergilerden kestiğiniz resimler ve notlarla, kendi çizdiğiniz resimlerle oluşturabilirsiniz. Buradaki amaç, üzerine odaklandığınız 5 ya da en fazla 10 hedefi seçebilmek. Belki sizin panonuzda yeni bir iş, muhteşem bir ev, güzel bir düğün, sağlıklı bir bebek ya da sizi sıkan borcunuzdan kurtulduğunuzda, belki de acil durum fonunuzu biriktirmeyi tamamladığınız anki güzel bir gülümsemenizin fotoğrafı olacak... Belki de hepsi birden...

Bunu yapmanın ilk faydası paranızın neye gitmesi gerektiği ile ilgili bir yol haritası çıkarmak, ikincisi ise şu anda size ulaşılması zor gözüken hedefleriniz için bir motivasyon kaynağı. Nasıl yapacaksınız?

1- Hayal kurun: Amacımız, panoya sadece satın alınabilir şeyleri asmak değil. Belki güçlü bir evlilik, mezuniyet diploması, ev kredisinin son taksitim ödediğimiz anki rahatlamamız...

2- İmgeleri toplayın: Şimdi dergileri karıştırıp size hitap eden resimleri seçin. Ayrıca gözünüze hoş gelen karakterle yazılmış hedeflerinizde kullanabileceğiniz kelimeleri ve belki şekilleri... Ne kadar çok bulursanız o kadar seçme şansınız olur.

3- Tasarlayın: Yeterince görseliniz ve kelimeniz oluştuğunda bunları önünüze yayıp tasarlamaya başlayın. İlk önce hedeflediğiniz şeyleri önem sırasına koyun. Unutmayın, kartonunuz ya da mantar panonuzun limitleri var o yüzden gerçekten sizin için önemli olanları iyi seçmeniz gerekir. Zaman temelli 1 yıllık, 3 ya da 5 yıllık olabileceği gibi sağlık, finans ve eğlence başlıklarında oluşturulmuş bir pano da olabilir. Karar sizin.

4- Yapıştırın: Tüm bu hazırlığın en önemli noktası. Bunu basit bir elişi ödevi gibi yapmayın. Neyi yapıştırıyorsanız, kararlılıkla kendinize tekrar edin. Başlangıçta garip gelebilir ama inanın bu hayallerinizi gerçeğe dönüştürmenin ilk adımı olacak. Bu yüzden anı bir ritüele dönüştürmenin hiç sakıncası yok.

5- Panonuzu ziyaret edin: Her gün görebileceğiniz bir yere astığınızda bir süre sonra panonun yerine alışacaksınız. Oranın bir parçası olacak. Ara ara karşısına geçip güzelce inceleyin. Hislerinizi ve düşüncelerinizi tazeleyin.

6- Plan: Başlamak için hedeflerinizden birini seçin. Basit tutun, harcama gerektiriyorsa bütçenizin içine alacak yaratıcı çözümler arayın. Bir kavanozda bozuk paraları biriktirerek ya da gün içinde elinize gelen 5 TL'leri harcamayıp bu hedefiniz için ayırın. Mesela 5 TL koleksiyoncusu olun. Önemli olan; başlamak ve odaklanmak.

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki insanın bir şeyi kendi elde edebilmesi için önce hayalim kurması şart. Özellikle para konularında. Bu yıla yeni başladığımız şu günlerde sizin için en önemli olanı bulun ve gerçekleştirmek için yola çıkın.

Ne duruyorsunuz?

Sağlık sevgi ve para ile kalın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800