2022 Net ve Brüt Asgari Ücreti ve 2022 AGİ Tablosu

2022 Asgari ücreti kaç para oldu? Evli, bekar ve çocuklu ailelerin alacağı asgari geçim indirimi ne kadar?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sonrası 2022 asgari ücret zammı belli oldu. 

Yeni asgari ücret 5.500,35 TL oldu. 

Asgari ücretin brüt miktarı ise 6471TL. 

2022 AGİ TABLOSU (Asgari Geçim İndirimi):

Açıklanan yeni asgari ücretin ardından 2022 AGİ Tablosu da şu şekilde güncellendi diyemiyoruz. Çünkü bildiğimiz türden AGİ kalktı.  AGİ bu yıl itibariyle ek ücret olarak maaşlara eklenmeyecek. Yeni asgari ücretle birlikte yemek destekleri de arttı. İncelemek için tıklayın.

Asgari Ücret Nasıl Belirleniyor?

Asgari ücret, yasa gereği beşer işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirleniyor. Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, işveren tarafı adına masaya TİSK oturuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan ilk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanıyor. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlık'ta yapıyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın, çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Kişisel bütçe nasıl yapılır?Harcamalarınızı doğru takip edebilmek ve bu sayede para sıkıntısı yaşamamak, hatta birikim ve yatırım yapmayı kolaylaştırmak için mutlaka bütçe yapmalısınız.

 

Etiketler Maaş Asgari Ücret
Yorumlar
Kalan Karakter 800