Yaşam Tarzı Enflasyonundan Kaçınmanız İçin Stratejiler

İşin sırrı, yaşam tarzınızı kademeli olarak yükseltmek ve imkanlarınızın altında yaşamaya özen göstermektir. Aşağıda yaşam tarzı enflasyonunuzu düşük ve sabit tutacak bazı stratejiler bulunmaktadır.

İşin sırrı, yaşam tarzınızı kademeli olarak yükseltmek ve imkanlarınızın altında yaşamaya özen göstermektir. Aşağıda yaşam tarzı enflasyonunuzu düşük ve sabit tutacak bazı stratejiler bulunmaktadır.

 

# 1 İmkanlarınızın Altında Yaşayın

Maaş artışınızdan elde edilen her paranın en kısa sürede harcanması veya yatırıma dönüştürülmesi gerekmez. Ev veya araba satın almak için hemen acele etmeyin. Bu iki madde yaşam tarzı enflasyonu söz konusu olduğunda en tehlikelisidir.

 

# 2 Mali Durumunuzun Zirvesinde Olun

Öncelikle, gelirinizin giderlerinizin üstünde olduğundan emin olmalısınız. Ardından, her ay ne kadar geliriniz olduğunu görmek için basit bir bütçe oluşturun. Gelirinizin bir kısmını acil durum fonunuza, kalanı da hobilerinize gidebilir. Paranızı değer kaybeden yatırımlara yatırmadığınızdan emin olun.

 

# 3 Borçtan Kaçının

Pahalı bir şey satın almak istiyorsanız, kredi ile satın almak yerine gelirinizi artırmanın yollarını düşünün. Derinlerde bir yerlerde biliyorsunuz ki bir şey satın alırken nakit ödeyemezseniz, sonrasında da bunu karşılayamazsınız. Yapacağınız her aylık ödeme, size para konusunda ne kadar aptal olduğunuzu hatırlatacak.

 

# 4 Ucuz Hobiler Bulun

Golf, yatçılık veya yarış arabası enflasyonu sadece yaşam tarzınızı arttıracak ve gelir seviyenizi koruma konusunda her zaman stresli hissedeceksiniz. Bunun yerine, size aynı miktarda neşe veren ucuz hobiler edinebilirsiniz. Favorilerimden bazıları; yürüyüş yapmak, kitap okumak ve mangal yapmak.

 

# 5 En İyi Mahalleye Taşınmayın

Nassim Taleb'in ‘’Fooled by Randomness’’ adlı kitabında harika bir örnek yapmış: "Zengin olursunuz, sonra zengin mahallelere taşınırsınız ve sonra tekrar fakir olursunuz. Bu, sosyal karşılaştırmanın düşüncenizi nasıl etkilediği ve sizden daha zengin olan insanlar arasında sizi bir başarısızlık gibi hissettirdiği ile ilgilidir. Sonuç olarak, daha fazla stres hissedersiniz ve sosyal statünüzü yükseltmek için muhtemelen daha çok para harcarsınız.

 

# 6 Satın Alırken İnsan Psikolojisinin Farkında Olun

Yukarıda hak kazanma, sosyal karşılaştırma ve statü arayışının karar vermenizi nasıl etkileyebileceğini okudunuz. Gerçekten ihtiyaç duymadıkları pahalı şeyleri satın alan ve bütçesini yönetemeyecek duruma gelen çok insan tanıyorum.

 

# 7 Fırsat Maliyetlerini Anlayın

Örneğin, yeni bir TV satın almak iyi bir karar gibi görünebilir. Fakat size nasıl bir fırsat sunuyor? Birincisi, sizin paranız. Paranızı daha da fazla para tüketen değer kaybeden bir ürüne harcadınız. Bunun yerine, becerilerinize yatırım yapabilir veya sizi sonradan rahat ettirecek bir tasarruf olarak saklayabilirsiniz.

İkincisi, zamanınız. Asıl sorun, televizyon izlemenin size sadece kısa süreli zevk vermesidir. 4 saat kesintisiz TV izledikten sonra, bunun iyi geçirilmiş bir zaman olup olmadığını sorsalar ne derdiniz? Muhtemelen hayır! Bu durumda, fırsat maliyeti, yeni bir beceri öğrenmek, egzersiz yaparak yan yana gelişmek veya arkadaşlarınızla takılmak gibi daha anlamlı faaliyetler için harcayabileceğiniz zamandır.

 

# 8 Kademeli Değişiklikler Yapın

Pahalı bir araba pahalı bir tamirci gerektirebilir, yeni bir alet sizi başka bir alet almaya teşvik edebilir ve büyük bir ev daha fazla bakım gerektirir. Gelirinizi artırdıktan hemen sonra "sıfırdan 60'a" gitmeyin. Mütevazı bir şekilde kutlayın ve arkanıza yaslanın.

 

Kaynak: https://medium.com/swlh/lifestyle-inflation-more-money-more-problems-93a2090d7f41

Yorumlar
Kalan Karakter 800