Birikim yapmaya engel olan 4 önemli hata!

Hepimiz birikim yapmamız gerektiğini biliyoruz ancak çoğu kişi gelir yetersizliği, birikim alışkanlığının olmaması, ani ortaya çıkan harcamalar gibi sebeplerle birikim yapmıyor. Sizde durum ne?

1 4 NE İÇİN BİRİKİM YAPTIĞINIZ BELLİ Mİ?

Sorun: Ne için para biriktirdiğinize dair kararlı olmadığınızda, kenara para ayırmaya öncelik vermek zordur. Hangi hedef için uğraştığınızı bilmek sizi birikim için teşvik eder. Yıllardır hayalini kurduğunuz seyahat için para biriktirdiğinizi düşününce, aniden gelen dürtüsel harcamalardan vazgeçmek daha kolay olur.

Çözüm: Finansal hedefler belirleyin. Bu hedefiniz, başkalarının sizin istemeniz gerektiğini düşündüğü şeylere değil, gerçekte ne istediğinize dayansın.

2 4 HESAPLARI AYIRIN

Sorun: Hiç dürtüsel harcamalarınızı ödeyebilmek için biriktirdiğiniz parayı kullandınız mı? Beklenmedik bir masrafı karşılamak için yatırımlarınızdan çekilmek zorunda kaldınız mı? Eğer öyleyse, muhtemelen birikimlerinizi yeterince iyi saklamıyorsunuz demektir. 

Çözüm: Birikimlerinizi günlük banka, ödeme işlemlerinizi yaptığınız yerden ayrı tutun. Her bir birikim hedefi için bireysel hesaplar yapın.

3 4 ÖNCE KENDİNİZE ÖDEYİN

Sorun: Birikim, yatırım yapmak için ayın sonunu beklerseniz muhtemelen o para hiç biriktirmez.  

Çözüm: ‘Önce kendinize ödeyin.’ Maaşınız elinize geçer geçmez hedefiniz için birikim yapın. Ne kadar birikim yapacağınıza önceden karar verin ve otomatik olarak hesabınıza gönderin. O parayı yatırımla değerlendirin. Enflasyon karşısında koruyun. 

4 4 DOĞRU MİKTARDA BİRİKİM YAPIN

Sorun: Günlük harcamalarınızı karşılamak için birikim hesabınızdan para çekmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, bütçenize uygun birikim oranı belirlememiş olabilirsiniz. 

Çözüm: Her ay gerçekçi olarak ne kadar birikime ayırabileceğinizi hesaplayarak kendinizi hedefleriniz için başarıya hazırlayın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800