Yeni haftada kararları nasıl vermeli?

Her yeni hafta yeni bir başlangıç demek. Yeni başlangıçlarda alacağınız kararlar, değişim motivasyonunu sağlar ve sizi hayal ettiğiniz başarıya ulaştırabilir. Koyulan hedefleri gerçekleştirmek için alacağınız kararların önemi yadsınamaz. Peki karar alırken neye dikkat etmeli? İşte yanıtları...

Güncelleme:

Yeniliğe ve yenilenmeye duyulan özlemle alınan kararlar, istek ve motivasyon uyandırır. Yeni bir haftanın başlangıcında koyulan hedefleri gerçekleştirmeye çalışmak, kişinin işlevselliğine yönelik yaptığı yatırım bağlamında umudu ve insanı canlı tutar. Yeni haftada genellikle rutin haline gelmiş veya alışkanlığımızı oluşturan yaşam tarzımızı değiştirmeye yönelik kararlara imza atabilmek, yaşamımız üzerinde olumlu bir etkiye neden olabilir. Yenilenme beklentisiyle koyulan yeni hedefler sayesinde olumlu ve yeterince iyi yaşamsal deneyimler edinmeyi ve daha iyi bir versiyonumuza dönüşmeyi isteriz. Yenilenme ve dönüşüm için ise pozitif kararlara ihtiyaç duyarız.

SOMUT HEDEFLER BELİRLENMELİ 

Uzman Klinik Psikolog Penbesel Özdemir, kişinin kendisini yenilemesine yardımcı olacak ve daha iyi hissetmesini sağlayacak önemli adımlar atmak için ulaşılabilir ve somut hedefler belirlemenin önemini vurgulayarak önerilerini şöyle sıraladı:

“Hedeflerimizi oluştururken psikolojik ihtiyaç ve isteklerimizi gözetmeli, hedeflerimiz sonucunda ulaşmayı düşlediğimiz beklentilerimizi gerçeğe uygun bir biçimde yapılandırmalı, küçük başlangıçlar ile hedefe doğru yönelmeli ve adım atmalıyız.

ZORLUKLAR KARŞISINDA ESNEK OLMA BECERİSİ GELİŞTİRİLMELİ

Geçmiş deneyimlerimizden öğrenip şimdiye odaklanmak, güçlü ve güçlenmeye ihtiyaç duyan yönlerimizi tanımak ve şefkatle kabul etmek, zorluklar karşısında esnek olma becerimizi geliştirmek ve psikolojik sağlığımızı ve iyilik halimizi korumak için sorumluluk almak kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olabilir.

Ünlü isimlerin en ilginç harcamaları  Ünlü isimlerin en ilginç harcamaları Bugün piyango size çıksa paranızı nereye harcardınız? Cevabınız ‘’Gülünç derecede pahalı şeyler’’ ise yalnız değilsiniz. İşte dünyaca ünlü isimlerin yaptığı gereksiz harcamalar!

 

Etiketler Motivasyon Haber karar
Yorumlar
Kalan Karakter 800