Çalışanına amaç sunan işletmeler kazanıyor!

Yapılan global araştırmaya göre, çalışanların bir amaç uğruna çalışıyor olduğu duygusu işyerinde kazancı artırıyor. Kazanca pozitif katkı sağlaması için amacın “net” bir şekilde ortaya konması önemli.

Güncelleme:

ÇALIŞANIN TERCİHİ OLUYOR

Pandemi döneminden sonra daha görünür hale gelen uzun süren belirsizlik, endişe, korku ve yalnızlık gibi gerçekler, amaç ve organizasyon kültürü konseptlerini daha ön plana çıkardı. İnsanlar, kişisel değerlerini yansıtan organizasyonların ürünlerini satın almak veya bu şirketlerde çalışmak istiyor.

NET AMAÇ ETKİLİ FAKTÖR

Great Place to Work’un Harvard Business School (HBS) ile birlikte gerçekleştirdiği araştırmaya göre, çalışanlar bir şekilde fark yarattıklarına inanmak istiyor. İşyerinde bir amaç duygusunun olmasının, organizasyonun finansal performansını artırmasında etkili olan temel faktörün de ‘net bir amaç’ olduğu anlaşıldı. Araştırma, insanların işyerine ilişkin bir amaç duygusuna sahip olduğu ve liderlerinin net bir yönelimi ve net beklentileri olduğuna inandıkları organizasyonların, borsada daha iyi performans gösterdiğini ve piyasadan yüzde 6.9 daha yüksek getiri elde ettiğini ortaya koydu.

ORTA KADEME YÖNETİCİLER

 Araştırmaya göre, çalışanlar organizasyonun amacına inandıkları zaman, katkı sağlamaya daha fazla istekli oluyorlar ve ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Araştırma, amaç inancında üst düzey yöneticilerden ziyade, orta kademe yöneticilerin ve uzmanların daha fazla rol oynadığını ortaya koydu.

Parayı neden yönetemiyoruz. Ne yapmalıyız?Parayı neden yönetemiyoruz. Ne yapmalıyız?Neden tökezlediğimizi bilmek, paramızı, güvenimizi daha iyi yönetmek ve finansal geleceğimizin kontrolünü elimize almak için eyleme geçirilebilir adımlar atmanın anahtarlarından biridir. Peki bütçeler neden başarısız olur? İşte nedenler:

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800